
Продукти
4 яйца,
1 щипка сол
1 щипка захар
мая колкото кибритена кутийка
250 мл прясно мляко
брашно за меко тесто
150 г сирене
Сироп
1 л вода
1 кг захар
2-3 ванилии
Сок на 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Замесва тестото и се оставя да втаса. Деля го на 4 топки и пак почива около 10 минути
Разточвам всяка топка, мажа с мас и редя една върху друга готовите кори, слагам малко сирене около 150 г в началото на кората и завивам на стегнато руло
Отново почива и започвам да го разтеглям и усуквам,навивам в тавата като охлюв /на разстояние/втасва и във фурната на 200 градуса за 40 минути /към края слагам и вестник за да не загори/
Сиропа е от 1л,вода и 1 кг,захар,2,3 ванилии и сокът от 1/2 лимон. След като изстине готовата баница я нарязвам на парчета /2,3 см./ и всяко парченце надупчвам с вилица и започвам да сипвам сиропа.Завивам я с фолио и я държа докато поеме сиропа,
При поднасяне се ръси обилно с пудра захар