Фермерите в Гърция засилват блокадите в цялата страна

Блокадите в цяла Гърция се засилват, въпреки усещането, че тазгодишната борбеност на земеделските производители изостава в сравнение с миналогодишните им протести, пише днес в. “Катимерини”, цитиран от БТА.

Фермерите водят “битка” с полицейските части в опита си да блокират двата контролнопропускателни пункта Евзони и Промахон на границите с Македония и България. От понеделник пунктът Евзони е затворен, а този на Промахон-Кулата все още работи, отбелязва изданието. Местните медии информират още, че земеделци от Серес се заканват, че ще успеят да блокират пункта Промахон, въпреки засиленото полицейско присъствие в района. В момента на магистралата между Серес и Промахон има струпана техника, но засега движението не е спряно.

На пункта Евзони се е образувала опашка от товарни камиони заради блокадата, а фермерите заявяват, че са склонни да пропускат само товарни камиони или ТИР-ове, превозващи развалящи се стоки. Магистралата между Солун и Атина в едната посока е затворена, а по другата към Солун има двучасови блокади. Фермерите възнамеряват да затворят и долината Темпи. Блокади има и в други райони на страната, като интензивността им се засилва.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *