3 неща, които е добре да знаете, когато се влюбвате

Напълно нормално е да се притеснявате

Любовта не пита. Тя идва, когато си поиска, а всяка нова среща с нея ни кара да се чувстваме необикновено. Ако имаше кой да ни казва кое е нормално и с кое да не избързваме, щяхме ли да действаме различно?Има 3 неща, които е добре да знаете, когато се влюбвате в нов партньор.

Позволено ви е да се вълнувате

Когато се влюбите отново, разсейването ще е част от вашето ежедневие. Мислите за него/нея ще препускат в главата ви, ще ви бъде трудно да се концентрирате върху важните неща и това е нормално и ни харесва. Влизането в нови любовни взаимоотношения, които може да се развият като връзка, е вълнуващ преходен период. Позволено ви е да бъдете щастливи, „замаяни“ и радостни от новата любов в живота ви. Ако в миналото сте били наранени и разочаровани, възможно е да се съпротивлявате на тези нови емоции. Не се измъчвайте, а ги прегърнете. Всяка емоция, която изпитвате, е налице по някаква причина.

Напълно нормално е да се притеснявате

Заедно с прилива на вълнение, породено от любовни емоции, напълно нормално и възможно е да се чувствате напрегнато. Отварянето към нов партньор понякога е трудно, особено след болезнена раздяла. Изпитваме страх дали отново няма да ни разочароват, да злоупотребят с доверието ни. Мнителни сме за истинността на думите на другия. Съвсем нормална реакция и необходима в малки количества, за да не се оставим наистина да бъдем подведени. Любовта винаги носи рискове, няма как да предвидим какво ни очаква, пише az-jenata.bg

Не си позволявайте да „забравите“ за любимите ви занимания

Някои хора са склонни да „изоставят“ приятелите си, семейството, задълженията и интересите си, когато започнат нови любовни взаимоотношения. Искаме да посветим цялото време на любовта, новия партньор, но нека мине малко време, което да ви покаже дали вашите емоции си заслужават. В една връзка компромисите трябва да са от двете страни, да има нагаждане към графиците, а не единият постоянно да жертва себе си. Важно е да продължите да правите нещата, които ви правят щастливи, които не са обвързани с новата ви половинка. В даден момент партньорът ви може да се почувства притиснат, а вие ще започнете да вярвате, че само той е единственият ви източник на щастие, а има много различни. Това са вашите хобита, хубави моменти с приятели. Разбира се, ако се окаже, че с любимия човек може заедно да се отдадете на приятни занимания, правете го, но не бъдете обсебващи и не жертвайте себе си на 100%.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *