3 нови случая на коронавирус в Разградско

Три нови случая на заразени с коронавирус са потвърдени днес в област Разград. Това съобщиха от Областния кризисен щаб, цитирани от БТА.

С положителна проба е 46-годишна жена от Исперих. В понеделник тя е потърсила медицинска помощ в местната болница, където е хоспитализирана в изолатора на Вътрешно отделение. Взета й е проба за PCR-изследване, като резултатът е положителен. Същия ден в болницата в Исперих е постъпила и жена на 70 години. Тя също е настанена в изолатора на отделението по вътрешни болести. Жената е с придружаващи заболявания – хронична обструктивна болест, хипертонична болест и сърдечна недостатъчност.

Другият потвърден случай на заразен с коронавирус е жена на 38-годишна възраст от Ясеновец. Приета е в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с коронавирус на Университетската болница “Медика” в Русе вчера следобед. Установени са хората, с които трите жени са контактували. Взети са материали за изследване.

От Областния кризисен щаб в Разград припомнят, че общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 37, от тях активни 30. На стационарно лечение в разградската болница са девет души. Петима пациенти се лекуват в УМБАЛ “Медика” в Русе и двама в исперихската болница. От щаба уточниха, че не са регистирани случаи на заразен медицински персонал.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *