Феновете на „Марек“ събраха 5000 лв. за спасението на любимия отбор, търсят се още 10 000

Феновете на „Марек“ дариха 5000 лв. за спасението на любимия отбор. Сумата бе събрана за десетина дни, откакто клубното ръководство алармира, че бъдещето на славния някога тим е поставено под сериозна въпросителна заради финансовия недоимък.

„Благодарение на хората, които се отзоваха на молбата ни за помощ, се справяме. Трогателен жест направи една жена, която продава свещи в черквата „Света Богородица“. Преди всеки мач ни черпи с с кутия шоколадови бонбони, а сега даде и 40 лв. Има привърженици, които си купуват по няколко билета за домакинските ни мачове, други внасят по 10, 20, 50 лв., кой колкото може. С една идея се увеличи посещението на зрителите на стадион „Бончук“, коментира президентът Цветан Видински.

Благодарността към ултрасите спомоществователи изрази в социалните мрежи вицето Васил Василев:

„Магията се завръща. Нещо хубаво се случва тази есен на нашия и на стадионите в Югозапада, където играе „Марек“. Момчетата си върнаха духа на победители и това личи по класирането – първото място е тяхно. Но не това е причината за редовете, които споделяме от ръководството на отбора. Повод е нашата благодарност за отзивчивостта на всички фенове, които откликнаха на зова ни за финансова подкрепа на отбора и на детско-юношеската школа. Най-далечната помощ ни изпрати Емил Вътев от Денвър, САЩ. От Лондон ни подкрепи Евгени Стоилков. Жена, която живее близо до стадиона, донесе пари и съжаляваше, че са малко и не може да помогне с повече. На последните мачове не са малко и феновете, които закупуват по 2, 5 и 10 билета. За пръв път от билети събрахме сума от почти хиляда лева. Всичко това ни кара да се гордеем с нашите съграждани в тези трудни времена, да им се поклоним до земята и да се убедим, че магията „Марек“ я е имало, има я и ще я има и след нас“, написа клубният началник.

В близките дни отговорните фактори на „Бончук“ ще имат среща с кмета на Дупница Методи Чимев, с когото да обсъдят ситуацията в клуба и каква е възможността да се помогне на „Марек“. „Наясно сме, че по време на коронакризата общината има много разходи. Трудно е на всички, но ни трябва някой като Стефан Милушев. Освен събраните досега 5000 лв. и лептата на общината се нуждаем от още 10 000, за да завършим есенния полусезон. Поне успяхме да изчистим всичко към играчите. На момчетата им харесва да са първи. Объркахме сметките на много отбори“, каза още Цв. Видински.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *