На медицински съвет в Благоевград обсъдиха разкриването на ковид легла във всички отделения, с изключение на АГО и Детско

160 станаха хоспитализираните в МБАЛ-Благоевград с коронавирус. При лавинообразното разпространение на заразата, на медицински съвет днес е обсъдено разкриване на ковид легла във всички отделения, с изключение на АГО и Детско.

Ситуацията е изключително тежка, тъй като има много заразени и карантирани лекари и медици. В Спешен център например те са 10, от които 1 лекарка, 3 сестри, 2 фелдшери и 4 шофьори. До днес на обяд спешните екипи в областта са реагирали на 44 повиквания, 21 от тях са били за болни от ковид, от които 12 са в Благоевград, съобщи за „Струма“ директорът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов. На 9 ноември спешните екипи са обслужили 48 ковид болни през деня и 10 през нощта в Пиринско, от които 26 само в Благоевград. Половината от тях са хоспитализирани. На територията на областта работят 17 мобилни екипи, 4 от които в Благоевград. Отделно пациенти се обслужват амбулаторно.

„Натоварването е голямо, а с оглед усложнената обстановка са прекратени отпуските. Разполагаме с достатъчно предпазни средства. Вероятността да се заразиш е по-голяма извън работна среда. добави шефът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов.

Бетина Апостолова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *