Сблъсъци на поклонението на Марадона, полицията използва сълзотворен газ

За сблъсъци между полицията и хилядите скърбящи за смъртта на Марадона аржентинци съобщава испанският в. „Марка“, цитиран от Dariknews. Употребен е сълзотворен газ срещу напиращи да положат цветя и фланелки близо до ковчега на любимеца на цяла Аржентина.

Постепенно охраната е успяла да постави под контрол опашката, като дори се е опитала да накара феновете да сложат предпазните си маски, но много от тях въобще нямали такива.

Ковчегът бе покрит с аржентинското знаме, с фланелките с неговия №10 – на националния на Аржентина и на любимата му Бока. 

Хората съпроводиха колата с тялото му по целия път, скандирайки името му.

„Диего е народът! дойдохме да го подкрепим и да се сбогуваме с него. Той е най-големият и е заслужил всичко това“, заяви един от запалянковците, дошъл да почетте паметта му. 

Не липсваха и гневни на организираното многохилядно поклонение пред тялото на Марадона, които изтъкнаха, че  в продължение на месеци хиляди аржентинци са били лишени от възможността да се простят с починалите си в пандемията близки заради  мерките срещу коронавируса. Испанската футболна лига вече обяви, че през уикенда всички мачове ще започват с едноминутно мълчание в памет на Марадона.  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *