4 съвета за срещи по време на пандемия

Времената, в които живеем са безпрецедентни и вероятно мнозина се чудят как да излизат на срещи по време на пандемия, когато краят не се вижда. Едно е сигурно – не искате да бъдете сами. Без съмнение, запознанствата могат да бъдат по-сложни в момента. Ето 4 съвета за любов по време на пандемия, като в същото време пазите здравето си.

1. Приоритизирайте собствената си безопасност

Не е необичайно жените да смятат, че трябва да поставят някой друг на първо място, за да бъдат обичани. Ако сте уязвими или не сте сигурни, че ще бъдете обичани заради себе си, тогава вероятно не сте свикнали да обръщате внимание на собствените си нужди първо. А в момента това далеч не е безопасно. Прекарвайте повече време в разговори по телефона. Опознайте другия човек бавно. Задавайте въпроси. Разберете кой е той, какъв е и как се справя с пандемията. Не бъдете срамежливи.

 СЛЕД ЛЮБОВТА ОСТАВА НАРАНЕНАТА СУЕТА

2. Придвижвайте нещата бавно

Ползата от тази пандемия е, че можете да улесните нещата и да отделите време, за да се опознаете един друг. Ако човекът срещу вас е твърде настойчив, това не е добър знак и можете да вземете мерки от самото начало. С времето ще разберете, че това е страхотна възможност, защото през последните години се наложиха „бързите” връзки и комуникацията остана на заден план.

3. Не позволявайте на самотата да ви води

Самотата може да ви накара да скочите бързо във фантазията, но може би увлечението ви не е реално. Ако бързате, сте склонни да си въобразявате и да вкарвате човека до вас в илюзорни форми и стереотипи. Мислите си, че той е точно това, което искате да видите, да имате или да обичате, защото сте „гладни” да запълните дупката.

4. Не превръщайте любовта във фикс идея

За много самотни хора първата изолация беше депресивен период. Може би страхът ви да не останете сами, ако има и втора такава, ви кара да превръщате търсенето на партньор във фикс идея. Това е моментът, в който трябва да се намеси един добър приятел или пък, ако сте по-неспокойни – може би един разговор с психотерапевт.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *