“Вила Синтика” – преживяване, което заплита в себе си многоликостта на региона със средиземноморския дух!

През 2018 година хотел Villa Sintica отвори врати за своите гости. Хотелът се намира в началото на град Сандански, на входа на града. Самият хотел носи уюта и спокойствието на собствена вила. Разполага с 23 двойни стаи и 3 апартамента, с един ресторант “Синти” с 50 места на закрито и 120 места на открито, разположени на три тераси. В “Релакс център” гостите могат да използват: фитнес, сауна, парна баня, джакузи и, разбира се, богато меню от масажи, терапии и процедури с акцент гроздето! Хотелът има външен басейн, както и детски външен басейн, бар-басейн с възможност за свежи напитки и коктейли през летния сезон, детска площадка.
В менюто си ресторант “Синти” предлага ястия, приготвени по метода су-вид (идващо от френското sous-vide, което значи “под вакуум”). Продуктите са ежедневно доставяни от Гърция и малки ферми в региона, а всички подправки идват директно от оранжерията на хотела.
За екипа на хотела семейството е преди всичко останало. Всеки детайл от интериора е избиран с мисъл за семейния комфорт – от детския басейн и площадките за игра, през специално изготвеното детско меню в ресторанта, до удобния достъп на хора със затруднено придвижване до всяка част на хотела.
Запазена е изцяло природата така, както е залесена през далечната 1970 година. Хотелът е разположен в обятията на 15 декара парк, дал дом на повече от 100 вида средиземноморска растителност, включително и маслинова гора. Зад бар-басейна на 400 кв.м се простира собствена оранжерия – обновена и пригодена да снабдява с пресни подправки ресторант “Синти”.
В непосредствена близост до хотела се намира винарската изба “Синтика”, тя е носител на десетки отличия от национални и международни изложения, сред които и четири награди “Златен ритон”, присъдени на Винария 2010, 2011, 2014 и 2016. Собствените лозови масиви на избата са разположени в изключително благоприятен регион по долината на р. Струма, в непосредствена близост до местността Рупите, угасналия вулкан Кожух и древния тракийски град Хераклея Синтика.
В далечното си минало, когато е избата е била експерименталният аграрен център, наречена Комплексна опитна станция, е създател на уникалните сортове грозде “Ранна мелнишка лоза”, така известният сорт ” Мелник 55″, “Мелнишки Рубин”, “Сандански мискет” и др. Към днешна дата винарска изба “Синтика” разполага с 325 дка собствени лозя (175 дка от които се създават в момента) от сортовете “Мерло”, “Каберне Совиньон”, “Каберне Фран”, “Сира”, “Пти Вердо” и “Ранна мелнишка лоза”, като е използван елитен френски посадъчен материал.

За повече информация и резервации:
тел. + 359 877 02 52 52
E-mail: [email protected]
www.villasintica.com

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *