Как да привлечем късмета в живота си

Всеки от нас иска да привлече късмета в живота си, но не всеки знае как да го направи.

Британският професор по психология в Университета в Хартфордшир, Ричард Уайзман определи фактора на късмета, тоест разликата между късметлията и нещастния човек.

Чрез изследвания Уайзман установи, че успешните хора са силно екстровертни. Те се усмихват два пъти по-често и се опитват да поддържат зрителен контакт с другите. Ученият е убеден, че именно комуникативните умения и откритостта помагат за привличането на щастливи възможности. Нещастните хора, от друга страна, са склонни към емоционална нестабилност, безпокойство и негативни емоции, споделя Actualno.

В изследването, проведено от професора, участниците са били разделени на 2 групи.

Членовете на първата група са били помолени да погледнат движеща се точка в центъра на екрана на компютъра. След известно време в ъглите на екрана са се появили големи точки и почти всички участници в експеримента са ги забелязали.

Тогава професорът предложил на хората от втората група парична награда за фокусиране върху централната точка. Повече от една трета от участниците в експеримента не са обърнали внимание на другите точки, тъй като са били под стрес поради желанието си да спечелят пари.

Експериментът показа, че въпреки факта, че тревожността ни помага да се концентрираме върху една задача, тя не ни позволява да забележим нови възможности. Нещастните хора пропускат шансовете в живота си, защото се притесняват твърде много за даден проблем. Късметлиите са отворени за всичко ново.

Лицата от това проучване са участвали в друг експеримент със задача да преброят снимките в един вестник.

Около две минути са били необходими на хората, които не са щастливи, за да изпълнят задачата, а на късметлиите е отнело няколко секунди. На втората страница на вестника е имало надпис: „Спри да броиш. В този вестник има 43 снимки ”. Късметлии веднага са го забелязали, докато останалите участници не са му обърнали внимание.

Британският психолог посочи три начина за привличане на късмет:

1. Мислете по-мащабно

Постоянните притеснения дали ще постигнете целта си може да доведат до пропускане на обещаващи възможности. Бъдете отворени за всичко ново, тогава имате по-голям шанс да сте истински щастливи.

2. Отнасяйте се положително към живота

Не трябва да виждате само негативно във всичко. Това отношение отнема от жизнеността ви. Вместо да се оплаквате от нещо, бъдете благодарни, че не се е случило най-лошото.

3. Още тази седмица направете нещо, което никога досега не сте правили

Опитайте се да разнообразите живота си. Напускането на зоната на комфорт увеличава шансовете ви “да хванете” късмета с ръцете си.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *