![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2021/04/fit_1400_933-1-765x510.jpg)
Необходими продукти:
- яйца 2 броя
- сирене 100 грама
- домати 1 брой
- краве масло 1 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
.На дъното на малко гювече слагате маслото. Обелвате домата, нарязвате го на филийки и ги нареждате върху маслото. Върху доматите натрошавате сиренето, след което слагате капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. След като сложите гювечето във фурната я включвате на 200 градуса и печете 20 минути.
След като минат 20-тина минути вадите гювечето от фурната, махате капака и чуквате яйцата. Връщате гювечето отново във фурната и печете докато яйцата станат готови. Ако сте любители на лютото, заедно с яйцата добавете и една люта чушка.
Преди сервиране поръсвате сиренето по шопски с червен пипер.
Същата рецепта се прилага и за микровълнова фурна. Времето за изпичане е 5 минути + 2 минути след като чукнете яйцата