В Португалия откриха най-дългия пешеходен мост в света

Местният кмет се надява да привлече туристите с откриването на най-дългия окачен пешеходен мост в Северна Португалия, съобщи АФП.

Той виси на тежки стоманени кабели, нанизани между V-образни бетонни кули и минава 516 метра през каньон, на височина 175 метра.

Преди официалната церемония в неделя на хората от близкия град Арука беше разрешено да преминат по прозрачните метални решетки на мегаструктурата в четвъртък.

Руй Брандао предпочита да не гледа надолу, но препоръча преживяването.

“Силно ви съветвам да дойдете, дори ако като мен имате световъртеж”, каза той. „Трябва да кажа, че изобщо не съм го усетил“, твърди той.
“Официалното откриване е важно, защото ще ни даде възможност да възобновим туристическите си дейности,” каза кметът на Арука Маргарида Белем пред AFPTV.

Мостът беше “основна атракция” за региона, каза кметът. Структурата, кръстена „516 Arouca“, пресича стръмното дефиле на река Пайва, което вече е нанизано с около осем километра дървени пътеки.

“Аз живея тук и когато за първи път чух за проекта за мост, всъщност не вярвах”, каза Масио Соарес. “Но днес съм много горд, че съм тук … това е уникално изживяване”, добави той.

Arouca 516 счупва рекорда за най-дългия пешеходен висящ мост, държан от 2017 г. насам на моста Чарлз Куоне в Ранда, в швейцарските Алпи.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *