Шок на легендарния „Бончук“! „Марек“ без стадион за Втора лига два дни преди старта на първенството

Шокиращи новини дойдоха от легендарния „Бончук“ в Дупница броени дни преди старта на първенството във Втора лига. След 6 г. отсъствие от футболната карта на България някогашното страшилище за грандовете отново може да потъне в блатото на селските групи, откъдето се измъкна само преди два месеца с триумфа в третия ешелон на Югозапада. Президентът на клуба Цветан Видински алармира в началото на седмицата, че отборът все още няма лицензиран треньор и стадион, а първият мач чука на вратата – в събота срещу „Септември“ /Сим/.

Жребият за програмата отреди встъпителното домакинство в кампанията да бъде след визитата в Симитли, но времето едва ли ще стигне за разрешаване на проблема с тревното покритие. Наредбата на БФС задължава съставите в професионалния футбол да имат двама треньори с лиценз „УЕФА-А“, а марекчани до вчера имаха на разположение само един. Нужната тапия притежава и клубният шеф, но централата забранява съвместяването на двете позиции. Видински разполагаше с по-малко от 48 ч. да намери изход от кризисната ситуация, за да стартира тимът в шампионата, както и да се моли да се случи чудото с приключване на ремонта на ст. „Бончук“ в 7-те оставащи дни до двубоя от втория кръг с другия „Септември“ от София. В противен случай „Марек“ трябва да посочи подходящ терен в друг град, което ще струва пари и ще бъде непосилно с оглед на рехавия бюджет.

„Разполагаме с 25 хиляди лева на месец, което не е достатъчно за съществуването на отбор в професионалната група. Ако не ни разрешат да играем в нашия дом, не е изключено да хвърлим бялата кърпа. Въпреки очакванията няма светлина в тунела, защото нов спонсор не се е появил“, мрачно коментира човекът оркестър в клуба.

От лагера на новаците по-късно през вчерашния ден дойде и добра вест с назначаването за наставник на перничанина Юри Васев, с което беше сложен край поне на кризата с треньорския лиценз. За бившия предводител на „Македонска слава“ и „Миньор“ това ще бъде втори период начело на тима от Дупница, първият бе през сезон 2006/2007 г.

Същевременно двама от футболистите претърпяха операции в един ден. Джордж Николов легна под скалпела за скъсани предни кръстни връзки на коляното, а Даниел Васев заради херния.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *