НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА ЯБЪЛКИТЕ
  • ябълки – 500 г
  • захар – 3 с.л.
  • вода – 1 ч.ч.
  • ЗА КРЕМА
  • прясно мляко – 500 мл
  • захар – 1/2 ч.ч.
  • жълтъци – 2 бр.
  • брашно – 3 с.л.
  • сладкарска сметана – 150 мл течна за разбиване
  • белтъци – 2 бр.
  • пудра захар – 70 г
  • орехи – 100 г смлени
  • бисквити – 1 пакет обикновени чаени
  • желатин – 1 бр.
  • вода – 60 мл.
  • ванилия – 2 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелените, почистени и нарязани ябълки се поръсват със захар и се слагат в тава, след което се заливат с вода. Пекат се до омекване за около 15 минути. След това се пасират на пюре.

200 мл от млякото се разбива с жълтъците и брашното и се прецеждат през сито, за да няма бучки.

Останалото мляко се слага да заври заедно със захарта и на тънка струя се добавя млечната каша. Бърка се енергично до сгъстяване на крема. Отстранява се от котлона и се добавя ванилията. Към получения крем се добавят пасираните ябълки.

В друг съд се разбиват белтъците на сняг и се добавя пудра захар. Разбива се и сладкарската сметана, която се добавя към белтъците на сняг.

На водна баня се разтопява желатинът, който преди това сме разтворили във вода.

Разтопеният желатин се добавя към белтъците на сняг и разбитата сметана. Тази цялата смес прибавяме към млечния крем.

На дъното в подходящи купи натрошаваме бисквити и заливаме с крема. Отгоре се декорация слагаме смлени орехи.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *