Крем-супа от тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • • 500 г почистена и обелена тиква
  • • 1 глава лук
  • • 1-2 бр. картофи
  • • 1 бр. морков
  • • 1 парче целина (глава)
  • • 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил
  • • 2 скилидки чесън
  • • 2 с.л. зехтин
  • • черен пипер, сол
  • • настъргано индийско орехче на върха на нож
  • • готварска сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Морковът и целината се настъргват на едро ренде. Задушават се в зехтина с 1 с.л. вода за 2-3 минути. Прибавят се нарязания лук и джинджифила, които също се задушават за кратко. Накрая се добавят смачканите скилидки чесън, разбърква се, прибавят се нарязаните на парчета тиква и картофи. Залива се с 3 чаши топла вода. Посолява се. Ври докато зеленчуците омекнат. Сместа се пасира. Добавя се гореща вода до исканата гъстота, малко сметана, индийското орехче, сол и черен пипер. Ври няколко минути. Поднася се с крутони и сметана.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *