НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- • 500 г почистена и обелена тиква
- • 1 глава лук
- • 1-2 бр. картофи
- • 1 бр. морков
- • 1 парче целина (глава)
- • 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил
- • 2 скилидки чесън
- • 2 с.л. зехтин
- • черен пипер, сол
- • настъргано индийско орехче на върха на нож
- • готварска сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Морковът и целината се настъргват на едро ренде. Задушават се в зехтина с 1 с.л. вода за 2-3 минути. Прибавят се нарязания лук и джинджифила, които също се задушават за кратко. Накрая се добавят смачканите скилидки чесън, разбърква се, прибавят се нарязаните на парчета тиква и картофи. Залива се с 3 чаши топла вода. Посолява се. Ври докато зеленчуците омекнат. Сместа се пасира. Добавя се гореща вода до исканата гъстота, малко сметана, индийското орехче, сол и черен пипер. Ври няколко минути. Поднася се с крутони и сметана.
loading...