НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • бисквити – 200 г
  • пълномаслено мляко – 500 мл
  • сметана – 150 мл прясна
  • жълтъци – 4 бр.
  • захар – 150 г
  • царевично нишесте – 40 г
  • лимонова кора – от 1 лимон
  • орехи – 40 г натрошени (за декорация)
  • прясно мляко – 150 мл за потапяне на бисквитките
  • кафе еспресо – 50 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Представям ви традиционна италианска бисквитена торта с крем Шантили. Невероятно вкусна, непременно си пригответе, това изкушение от италианската кухня!

Първо си приготвяме крем Шантили:

За да направите рецептата за крема Шантили, първо сложете млякото, лимоновата кора и ванилията в тенджерата да стопли без да завира.

В отделен съд смесете жълтъците, захарта, царевичното нишесте. Добавете черпак от горещото (не врящо) мляко, което сте загрели предварително и разбъркайте с ръчна бъркалка.

Сега сложете яйчената смес в дълбок тиган на котлона и разбъркайте, докато кремът придобие правилната консистенция и гъстота .

Полученият крем за торта се прехвърля в съд и се покрива със стреч фолио, като се прилепва към крема по обичайният начин.

Следва да разбийте прясната сметана до твърди връхчета. Препоръчвам да разбиете сметаната, когато е много студена и купата, в която ще разбивате студената сметаната също да е студена. Започнете да разбивате с миксера на ниска скорост и постепенно увеличете скоростта, докато сметаната се сгъсти.

Когато кремът е напълно студен, добавете сметаната и разбъркайте внимателно. Добавяйте от сметаната на два-три пъти и разбъркайте в крема с ръчна бъркалка.

Сглобяване на ефектната бисквитена торта:

Изсипете малко крем на дъното на тавата и след това наредете слой бисквити, които предварително сте натопили във прясно мляко (150 мл и кафе еспресо 50 мл ) отново крем и продължете, докато всички съставки се изразходят, като завършите с крем (ако използвате 25 x 15 см тава, ще получите 3 слоя бисквити и 4 слоя крем).

Поръсете готовата торта с орехови смлени ядки и декорирайте на вкус. Покрийте формата със стреч фолио.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *