5 дребни неща в мъжете, които дразнят жените

Говори се, че мъжете са от Марс и според изследванията това изглежда е разумно заключение. Оказва се, че много жени признават, че често са объркани от начина, по който мъжете им се държат и/или реагират в определени ситуации и им се иска да разбират по-добре своите половинки. Вероятно вие попадате в тази категория, така че продължавайте да четете, за да разгадаете тайни, които ще ви помогнат да разберете вашия мъж по-добре и ще ви сближат повече от всякога. Ето отговорите на това какво мислят мъжете, когато правят тези 5 леко досадни неща – и какво можете да направите по въпроса.

1. Той млъква, когато е стресиран

Когато имате проблем, вие го решавате, като мислите на глас, нали? Жените са предварително настроени да използват речта като основна форма на изразяване. Когато решават проблем, те обикновено ще намерят приятел, роднина или партньор, с когото да обмислят варианти, възможности, участващите хора и какво трябва да направят след това. Проучванията показват, че мъжете правят обратното.

Може да предположите, че половинката ви си мълчи или дори ви игнорира, но истината е, че той може да се съсредоточи само върху едно нещо в даден момент. ЯМР сканирането разкрива, че мозъците на мъжете имат по-малко свързващи влакна между лявото и дясното полукълбо, така че като цяло са по-разделени. Това означава, че когато използва десния си мозък, за да се опита да намери решения на проблеми, той буквално не може да използва лявата страна на мозъка си, за да слуша или говори!

Какво да направите по въпроса: Оставете го. Разбира се, може да е изкушаващо да подканите: „Хайде, нека поговорим за това, което те притеснява. Ще се почувстваш по-добре!“ Но това е, което работи за вас, не за него. Вместо това му дайте уединението и пространството, за които жадува. След като разреши проблема си или иска вашето мнение, той ще бъде готов да говори отново.

2. Той не изглежда да „разбира“ неща за вас, които смятате, че трябва да са очевидни

Вашите приятели винаги знаят кога нещо ви притеснява, без дори да се налага да казвате дума. Как може вашият човек да не ви разбира?! Проучванията показват, че докато жените могат бързо да открият редица както вербални, така и невербални емоции в другите, мъжете просто не притежават такива свръхсетивни способности.

Какво да направите по въпроса: Кажете му какво точно ви притеснява. Мъжете наистина искат да угодят на жените, които обичат, но имат нужда първо да им обясните нещата. Опитайте се да бъдете възможно най-ясни и кратки.

3. Той мрази да получава съвети от вас – или от някой друг

Забелязвали ли сте колко рядко мъжете питат за посоката, дори когато са безнадеждно изгубени? Мъжете трябва да се чувстват способни да разрешават проблемите си. Не се изненадвайте, ако ви се разсърди, че предлагате решения на неговите дилеми. Естествено, вие само се опитвате да помогнете, но има вероятност той да приеме приноса ви като критика и може да се разстрои, защото това го кара да се чувства некомпетентен.

Какво да направите по въпроса:  Освен ако вашият мъж изрично не ви помоли за съвет, най-доброто ви решение е да затворите устните си. Правейки това, му изпращате силно и любящо послание, че имате доверие в способността му да оправя нещата.

4. Той винаги изглежда така, сякаш не ви слуша, когато говорите

Защо мъжете често слушат като статуи? Приписвайте го на еволюцията. Биологичната цел на мъжкия воин, когато слуша, е да остане безучастен, за да не издаде емоциите си. С други думи, липсата на визуални емоции при мъжете им позволява да се чувстват контролиращи ситуацията, но това не означава, че не изпитват емоции. Сканирането на мозъка разкрива, че мъжете изпитват емоции толкова силно, колкото жените, но избягват да ги показват.

Какво да направите по въпроса: Бъдете нежни с него. Каменното му лице може да ви разочарова, но се опитайте да запомните, че за него е по-трудно да говори за чувствата си и че може да се страхува да не каже грешното нещо. Ако сте търпеливи и меки с него, той ще се чувства по-комфортно и много по-вероятно ще сподели най-съкровените си мисли и чувства с вас.

8. Той никога не може да намери неща, дори когато са точно там, на видно място

Колко познато звучи този разговор?

Вашият партньор: „Къде е зърнената закуска?“

Вие: „В шкафа.“

Той: „Ами гледам там, но не я виждам.“

Вие: „Е, там е. Аз сама сложих кутията вътре преди 10 минути.“

Вашият мъж: „Не, трябва да си я сложила на друго място. Тук няма зърнена закуска.“

При това се отправяте към кухнята, пъхате ръка в шкафа, завъртате очи и му подавате зърнената закуска. Мъжете често смятат, че това е трик, така че след това обвиняват жените, че крият неща от тях: чорапи, обувки, бельо, ключове за кола и портфейл. Все пак всички са там. Мъжете просто не могат да ги видят.

Какво да направите по въпроса: Обвинете биологията. Човешките мозъци, предварително настроени за лов, виждат тясно поле. Те трябва да движат главите си от една страна на друга и нагоре и надолу, докато сканират за „липсващи“ обекти. Но поради историята на жените в защитата на гнездото, мозъците им декодират информация в по-широк периферен диапазон и те могат да видят по-голямата част от съдържанието на хладилника или шкафа, без дори да движат главите си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *