Топ теми

5 коли паднаха в капана на разкопаната за ремонт главна улица в с. Баня

Неопесъчени пътища доведоха до инциденти в разложкото село Баня. За щастие без пострадали, но с материални щети по автомобилите. Микробус и лек автомобил се озоваха в разкопаната заради ремонтни дейности канавка на главната улица Ангел Даракчиев. Първо попаднало там БМВ, собственост на семейство от Благоевград. Автомобилът  поднесъл и предницата му попаднала в канавката. Минути по-късно при опит да мине покрай авариралата кола микробус се озовава пък в канавката от другата страна. Двете коли са с материални щети, но за щастие няма пострадали

„Имаше БМВ, което беше паднало в канавката. Минавайки покрай него, ние попаднахме пък в канавката от другата страна на улицата. Дупката е доста дълбока и гумите като паднаха в нея, бусът се опря на асфалта. Спукана  е кората, свито е гърнето, има и скъсани тампони.  БМВ-то го закараха на сервиз, тъй като хората трябваше да пътуват. Мисля, че на него му беше срязана едната гума и беше изкривена джантата. Дали има и други щети не мога да кажа, разказа за инцидента собственикът на микробуса Николай.

С помощта на приятели двата автомобила са издърпани и отстранени от платното. Докато това стане обаче, се е образувала огромна колона от чакащи коли.

Живущи по улицата споделиха, че заради неопесъчения участък много от преминаващите коли поднасяли. В същото време и от двете страни на пътя, по цялата му дължина  е разкопано, тъй като в момента се полагат нови бордюри. Снегът обаче е затрупал дупките и по нищо не личи, че има такива. Участъкът не е и обезопасен нито с ленти, нито с нещо друго, което да подсказва, че има някакво опасност и водачите да са внимателни.

„Местните знаят, че е разкопано, и внимават повече, но хора, които не са идвали в селото, няма как да знаят. Изкопаното е затрупано с повече сняг от снегопочистващите машини и по нищо не личи, че има канавки“, споделиха живущите на улицата.

В следобедните часове на деня в разкопан участък се озова и каравана на семейство от София. Те споделиха, че са се разминавали с друг автомобил и се изнесли плътно вдясно, без въобще да подозират, че ще  попаднат в дълбоката канавка. Инцидентът е станал на улицата покрай парка, която също попада в проекта за ремонт. Местен млад мъж с джип се опитал да помогне на семейството, но безуспешно. Семейството сподели, че е недопустимо опасните места да не са обозначени и допълниха, че ще си търсят правата. На 100 метра от пропадналата каравана друг автомобил също се бе озовал в канавката, но собственикът не бе място.  

Оказа се, че четирите автомобила не са единствени. По-рано през деня по същия маршрут в канавка е попаднал и друг автомобил, който обаче е бил високопроходим и успял да излезе сам.

Около 30 сантиметра е снежната покривка в региона. Повече е снегът на Предел, където още в събота заради обилния снеговалеж бе ограничено движението за товарни автомобили над 12 тона. Цяла нощ снегопочистващите машини са работили, за да бъде пътят добре обработен. По обяд вчера отпадна и ограничението за камионите.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

 1. Hoqta za struma

  I sega nikoi ne e vinoven da si. Opravat kolite i taka nqma vinovni nikoga
  Shte ima sledstvie sreshtu ne izvesten izvarshitel
  Struma kenef
  Hui za struma kenefa jalt

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *