6 знака, че хората ви приемат за даденост

Ако винаги се раздавате на сто процента,независимо дали става дума за приятелство, любов или работа, но имате усещането, че получавате по-малко от това, което наистина заслужавате, може би е време да преразгледате връзките си. Чувството, че сте недооценени, може да доведе до много негативни последици. Ето кои са сигурните знаци, че хората около вас ви приемат за даденост.

1. Изпитвате нужда да изтъквате своите качества

Когато хората се чувстват несигурни, те са склонни да изтъкват своите добри качества, за да напомнят сами на себе си колко точно струват. Нуждата да споделяте вашите истории или опит с другите може би се дължи на факта, че не получавате достатъчно валидация.

2. Усещате, че думите на околните не съвпадат с действията им

Ако всеки път, когато някой ви каже, че ви обича, имате усещането, че думите не съвпаднат с действията, шансовете този човек да ви приема за даденост са големи. Сладките приказки са празни от съдържание, ако в действителност не се чувствате желани.

3. Имате чувството, че целите ви не са важни

Ако вашите мечти и амбиции рядко носят някакво значение, за разлика от тези на половинката, това не е добър знак. Може би партньорът се притеснява, че целите ви не кореспондират добре с неговите, затова започва да ви обезсърчава по егоистични причини.

4. Има огромна разлика между това, което давате и това, което получавате

Балансът на даване и получаване е онзи тънък момент във връзката, който я прави по-силна и истинска. Ако просто давате и давате, има вероятност другите да са престанали да оценяват.

5. Комуникацията е еднопосочна

За да се поддържа каквато и да било връзка, трябва да има двупосочна комуникация. Ако често сте игнорирани от любимите си хора, това означава, че те наистина не оценяват присъствието ви.

6. Всички очакват да им помогнете

Когато винаги сте на разположение за хората, те започват да предполагат, че сте константа в бъдещето им. И в момента, в който се опитате да кажете „не“, излизате безчувствени егоисти. Поставянето на ясни граници е от решаващо значение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *