Домашна пастърма

Необходими продукти:

  • свинско месо по 1 – 2 кг /парчета шол, филе може и врат/
  • морска сол – за предпочитане българска
  • пушен червен пипер

Начин на приготвяне:

Пастърмата е може би най-старият начин за консервиране на месо. Предимството е, че се прави лесно, има голяма трайност дори и при по-високи температури.

Недостатъци са солеността и дългият период на узряване.

Така че, ако сте решили да правите пастърма, се въоръжете с търпение.

Затрупайте месото със сол и го дръжте 3 денонощия в наклонен съд. Ще отдели доста течност.

След това го почистете и натрийте с пипер и ако искате – с любимите си подправки.

Промушете с връв и оставете свинската пастърма да съхне и узрява на проветриво място без пряка слънчева светлина.

За да стане крехка, домашната свинска пастърма ще му трябват 1-2 месеца.gotvach.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *