В червен ретро мерцедес Дядо Коледа се включи в празничното шествие за запалване на коледните светлини в Благоевград

„Честит Никулден! Днес даваме началото на най- вълшебните дни през годината“, с тези думи кметът на Благоевград  Методи Байкушев се обърна към хилядното множество, което изпълни площада пред Общината за станалото вече традиционно тържество за запалване на коледните светлини в областния център на Пиринско.

Празникът започна с коледни песни и шествие начело с духовия оркестър кам Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Изненадващо към младите музиканти и десетките хлапета и родители се присъедини и Дядо Коледа, който, седнал удобно в червен ретро мерцедес, поздравяваше всички по пътя.

На площада го чакаха стотици, а пространството пред зала „22-ри септември“ се превърна в сцена, от която талантливи хлапета от танцови и музикални школи приветстваха публиката с изпълненията.

При встъпването на Дядо Коледа на нея предизвика радостни викове, а преди да грейнат коледните светлини, кметът М. Байкушев поздрави огромното множество:

„Неслучайно избрахме този ден да запалим коледните светлини, това е денят на св. Николай Мирликийски, прочут  с това, че извършва добри дела. Нашата задача през следващите дни е да направим тези дни вълшебни с нашите добри дела, с нашата любов един към друг и с нашата благодарност. Ще започна, като дам пример и благодаря на всички деца и техните преподаватели, които направиха този празник великолепен, да благодаря на общинските служители, които работиха неуморно да направят тази прекрасна украса и, разбира се, на Дядо Коледа. Пожелавам на всички ви добри дела, любов и щастливо посрещане на Рождество Христово! Бог да пази Благоевград!“, пожела кметът на Благоевград.

Минути след като празничната украса грейна, множеството се насочи към Коледното градче в градската градина, където имаше изненади за всички от детския градски парламент, от ученици от НХГ и Гимназията по туризъм и лека промишленост и от потребителите на социалните общински заведения.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Димитринке,

    Това червено ретро „Ферари“ си е 100% Мерцедес!!! При това с огромна емблема!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *