Супа от грах и праз


Необходими продукти
 грах замразен400 г
 праз лук2 стръка
 моркова2
 Копър1/2 връзка
 червен пипер1 ч. л.
 сол и млян черен пипер на вкус
 олио (зехтин)2 с. л.
  1. Запържете ситно нарязания праз лук в мазнината, добавете граха и нарязаните на ситни кубчета моркови.
  2. Добавете 1 литър гореща вода или зеленчуков бульон и варете 15-ина минути. Свалете от огъня, пасирайте на ниска степен за 15 секунди и оставете цели парченца, за да се усеща по-добре вкусът.
  3. Добавете ситно нарязания копър, солта и пиперите.
При сервирането по желание можете да добавите към всяка порция супа и лъжица сметана.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *