Зеленчукова манджа


Необходими продукти


патладжани шарени – 3 бр. средни

зелени чушки – 1 кг

домати – 1 кг

лук – 2 бр.

чесън – 1 глава

магданоз – 1 връзка

червен пипер – 2 с.л.

черен пипер – 3 щипки Микс

сол – 1 с.л. + 1 с.л. за накисване на патладжаните

олио – 50 мл


Как да приготвим зеленчуковата манджа

Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Чесънът се обелва и всяко скилидка се нарязва на едро.

В тенджера се слагат лукът, чесънът, олиото и вода.

Задушават се за 10 мин.

Патладжаните се обелват и нарязват на дребни парчета. Слага се в купа с 1 с.л. сол и вода за 20 мин, след което водата се изхвърля и патладжаните се измиват много добре със студена вода.

Чушките се почистват от дръжките, измиват се и се нарязват на дребни парчета.

След като лукът и чесънът се задушат, се прибавят патладжаните и чушките.

Залива се с вода, колкото да се покрият зеленчуците в нашата зеленчукова манджа.

Задушават се 20 мин, след което се прибавят настърганите домати, червеният и черен пипер и солта.

Вари се 20 мин, след което се прибавя измитият и нарязан на ситно магданоз.

Сваля се от котлона постната манджа като тенджерата се оставя с капак за 10 мин.

Хапнете си вкусна манджа с храна от градина по възможност с домашно сиренце или с домашен квасен хляб./gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *