След сигнал за развалени пилешки бутчета в хладилника! Уволниха директорката на Текстила Кирилка Павлова

Директорката на Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост /бившата гимназия по текстил и облекло/ в Благоевград Кирилка Павлова е уволнена в първия работен ден на Новата година. За временно изпълняващ длъжността е назначена бившата ръководителка на училището – преподавателката по специални предмети и ученическа практика в направление „Фризьорство“ Димитрина Иванова.

Вчера около 10 часа сутринта репортер на „Струма“ намери Д. Иванова на новото й работно място в директорския кабинет. Тя помоли да не бъде снимана, а на въпрос за плановете и целите й за развитие на учебното заведение сподели, че бърза за час, учениците я чакали, и обеща да се обади по-късно през деня, което така и не се случи.

„Да, смениха шефката. К. Павлова вече не е нито директор, нито учител тук“, заяви вчера и портиерът на училището.

Както вестник „Струма“ писа, в края на месец ноември м.г. до инспектората и до медиите бе изпратена информация, че в хладилника на учебната кухня на гимназията има пилешки бутчета с изтекъл срок на годност. Снимка на разваленото месо бе придружена със сигнал за нарушения на директорката К. Павлова, след което експерти от РИО влязоха в училището.

Всъщност ПГТЛП е била обект на проверка и през лятото на миналата година, когато директорката е била наказана с „предупреждение за уволнение“.

К. Павлова застана начело на учебното заведение в началото на 2014 година, след като в конкуренция с още 4-ма кандидати спечели обявения конкурс за мястото. В гимназията бяха разкрити две нови специалности с прием след 7 клас – „Организатор на туризма и свободното време“ и „Кетъринг“. Те обаче не успяха да съберат необходимите им 13 плюс 13 ученици и не реализираха прием за учебната 2014-2015 г.

Същевременно със заповед на министъра на образованието Т. Танев от 1 септември м.г. училището, обучаващо фризьори, гримьори, готвачи, сервитьори и шивачи, се преименува и преструктурира в Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“. Така след двегодишното управление на К. Павлова гимназията вече е с нов директор. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *