Печени дюли

Необходими Продукти

дюли – 5 бр.

захар – 100 г

вода – 2 ч.ч.

орехи – 100 г

стафиди – 100 г

канела – 2 ч.л.

мед – 5 с.л.

Начин на приготвяне

Дюлята се срязва на две равни части.

Почистваме центъра и нареждаме в тавичка.

Изсипете водата в тавата и поръсете със захарта. Печем на 220°C в предварително загрята фурна за 35 м.

Извадете тавата от фурната, поръсете печените дюли с канела, а в центъра добавете орехите.

Полейте традиционни печени дюли с мед и ги върнете във фурната за 10 м./gotvach.bg

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *