Пълнени патладжани

Патладжани с гъбена или зеленчукова плънка се много вкусно ястие.

½ кг патладжани се разрязват на 2 половини и се издълбават, като се оставя около 1 см месеста част. Издълбаните половинки се осоляват и се държат осолени около 20-30 минути. Измиват се и се изпържват. Веднага се пълнят с предварително приготвената плънка. Напълнените патладжани се овалват в счукан сухар, нареждат се в тавичка, заливат се със стоплено масло и се запичат във фурната или се заливат с доматен сос, подправен с чесън, и се запичат във фурната.

За плънката:

Изпържват се и се задушават 200 г пресни гъби, най-добре печурки.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *