Продукти:
300 г кайма
1/2 кг картофи
2 с. л. олио
1/2 кг картофи
2 с. л. олио
1 голям морков
1 буркан дребни гъби
4 с. л. доматено пюре или сок
млян черен пипер на вкус
1 с. л. червен пипер
сол на вкус
1 буркан дребни гъби
4 с. л. доматено пюре или сок
млян черен пипер на вкус
1 с. л. червен пипер
сол на вкус
loading...
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
150 г кашкавал
Приготвяне:
Запържете каймата в загрятото олио и прибавете ситно нарязаните морков, картофи и гъби, доматеното пюре или сок, червения и черния пипер, и солта. Сипете сместа в тавичка и я залейте като обикновена мусака с малко вода. Сложете я да се пече в умерена фурна. Щом водата изври, залейте мусаката с разбитите яйца, млякото и кашкавала. Печете до порозовяване на заливката.