Нарязва се на порции добре изчистена и измита кокошка. Месото се запържва с 1/2 чаша мазнина, след което се изважда в чиния. В останалата мазнина се запържват последователно 3 глави лук, нарязани на филийки, и 1 супена лъжица брашно. Прибавят се 1 лъжица червен пипер и сол на вкус. Наливат се 2-2 1/2 чаши гореща вода. Връща се месото и са вари, докато започва да омеква.
Нерязват се на едро 10-12 пиперки сиврия и се прибавят към месото заедно с 1/2 кг нарязани домати. По желание заедно с пиперките и доматите може да се прибавят 1/2 чаша вино и дафинов лист.
Ястието се посолява и се доварва на умерен огън. Поднася се поръсено съсситно нарязан магданоз.
loading...