Продукти:
200 г сирене
200 г кашкавал
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. кисело мляко
1 маргарин (500 г)
3 ч. ч. брашно
жълтък за намазване
1 ч. л. сол
200 г кашкавал
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. кисело мляко
1 маргарин (500 г)
3 ч. ч. брашно
жълтък за намазване
1 ч. л. сол
Приготвяне:
loading...
Настържете сиренето и кашкавала. Разбъркайте содата в киселото мляко. Смесете в купа сиренето, кашкавала и киселото мляко. Прибавете омекналия маргарин и разбъркайте. Сипете брашното и замесете тесто. Разделете тестото на две топки, завийте ги в свежо фолио (найлон) и оставете да престои в хладилник 5-6 часа. Извадете от хладилника и разточете върху набрашнена повърхност всяка топка на кора. С остър нож нарежете лентички („пръчки“) и подредете в тавичка. Намажете с разбития жълтък. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато станат златисти.