Необходими продукти:
1 пакет по-дебели кори /на сач/ може и домашни, ако ви се точат
За пълнежа:
3 бр. сварени картофи
2 глави лук
1 бр. червена пиперка
1 к. ч. сварен грах
5-6 с. л. олио
1 ч. л. къри
1 ч. л. кимион
1 к. л. черен пипер
1 ч. л. сол
За панировката
1 бр. яйце
1 к. ч. прясно мляко
2 с. л. олио
1 ч. ч. галета
Начин на приготвяне:
В тиган загряваме олиото. Запържваме рендосания лук, нарязаните на кубчета картофи и червената пиперка, добавяме и граха. Разбъркваме и малко преди да свалим от котлона,добавяме подправките – къри, кимион, черен пипер и сол. Нарязваме корите на малки правоъгълници 20Х15 см. Слагаме във всяка кора по 1-2 с. л. плънка и завиваме като плик, докато свършат корите и плънката. Така приготвените пликове потапяме в сместа за паниране яйце, прясно мляко и олио овалваме в галетата и запържваме в силно нагорещено олио до зачервяване. Стават страшно вкусни.