Пламен Илиев-Джудиста в екшън в Благоевград, спипаха го да кара мъртвопиян, той отказа кръвна проба

Криминалнопроявеният благоевградчанин Пламен Илиев-Джудиста е заловен пиян в лекия му автомобил при полицейска проверка. Във вторник вечерта той бил засечен в централната част на Благоевград, но отказал да даде алкохолна проба, заради което му е съставен акт за административно нарушение. Джудиста се опънал на полицаите, като твърдял, че не бил карал той колата, в която пътували още няколко човека. Това обяснил вчера, след като изтрезнял.

При отказ на шофьор да даде кръвна проба за алкохол се предвижда наказание отнемане на свидетелството за правоуправление до 2 години и глоба до 2000 лв.

Последно покрай Пламен Илиев се разшумя преди 3 месеца, след като бе арестуван на българо-сръбската граница. На 19-и март на влизане на ГКПП – Калотина в масивите на полицията лъснало, че има европейска заповед за арест на Окръжна прокуратура – Благоевград във връзка с досъдебно производство от 2009 г. за престъпление, свързано с източване на банкомати, за което той изтърпя присъда в гръцки затвор. Пламен Илиев-Джудиста е обвинен като подбудител и помагач на престъпна група, занимаваща се с източване на банкомати в Гърция, и след като не е открит от полицаите, разследването спрямо него и авера му Росен Василев-Роси продължило задочно.

Наблюдаващият прокурор Георги Качорев направи искане в съда за задържането му под стража, но окръжният съдия Диана Узунова отказа да определи каквато и да е мярка за неотклонение на Джудиста с мотива, че липсват данни дори за обосновано предположение, че е извършил престъпление, и го пусна на свобода.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *