9 факта за женското тяло, които звучат като фантазия, но са самата истина

Тялото на жената е невероятно и то не само заради способността му да дава живот. В него се крие истинска, неподправена магия.

9 факта за женското тяло, които звучат като фантазия, но са самата истина:

  1. Жените различават цветовете по-добре от мъжете

Жените различават по-добре различните нюанси, защото това е пряко свързано с Х хромозомата. Дамите имат две такива хромозоми, а мъжете – само една.

  1. Женското тяло се променя удивително при раждане

Всяка майка знае какви невероятни промени настъпват в тялото с бременността и раждането. По време на раждане шийката на матката се превръща от напълно затворен “вход” до изцяло отворен “изход”.

  1. Жените понасят по-лесно болката

Жените изпитват по-често болка от мъжете, но се справят по-добре с нея. Те са по-устойчиви, а прагът им на търпимост е 9 пъти по-висок, отколкото при мъжете. Освен това, жените забравят по-лесно болката.

  1. Жените се изразяват по-добре

И за това има дори анатомично обяснение – челните и темпоралните области на мозъчната кора при дамите са по-големи, а те отговарят за езиковите умения. Освен това, жените имат по-високи нива на протеина FOXP2, известен като езиков ген. Това им позволява да говорят повече и по-бързо – почти два пъти е разликата с мъжете в полза на жените.

  1. Женските мускули са по-издръжливи

Жените могат да правят упражнения по-дълго, защото са с до 75% по-издръжливи от мъжете. Това се дължи на женския хормон естроген, който ги прави по-устойчиви на умора.

  1. Женската кожа е по-тънка и чувствителна

Кожата на жената е с 25% по-тънка от на мъжете. Това я прави по-чувствителна на допир. При някои жени свръхчувствителната кожа води до по-ранната поява на бръчки.

  1. Настроението на жените зависи от хормоните

Нивата на хормоните в женския организъм се променят непрекъснато, което водо до рязка смяна на настроенията. Променят се енергийните нива, търпимостта и чувствителността.

  1. Жените преживяват юношеството два пъти

Втората юношеска възраст настъпва на 40-годишна възраст. През този период се наблюдават хормонални промени – нощно изпотяване, нередовен цикъл, потни ръце.

  1. Жените лесно “дешифроват” мислите и чувствата на другите

Жените са по-интуитивни и емоционално интелигентни от мъжете. Те могат да “четат” по лицата на хората и да усещат техните мисли и чувства.

9 факта за женското тяло, които показват, че жената е не само красива, но и много специална.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *