9100 лв. заплата поиска кметът на Дупница Първан Дангов


Селските кметове да получават 1620 вместо досегашните 1460 лева предлага още в докладната записка градоначалникът до Общинския съвет

Заплатата на кмета на община Дупница да стане 9100 лева, предлага самият Първан Дангов в своя докладна записка, входирана до местния парламент.
В нея се посочва, че към днешна дата заплатата на градоначалника е в размер 3200 лева, която е определена с решение на местния парламент на 28 февруари 2020 година и оттогава не е претърпяла никаква промяна. Предложението за увеличението идва с оглед актуализирането на работните заплати във връзка с увеличаването на минималната работна заплата и на основание министерско постановление.
В същата докладна записка се предлага и изменение на трудовите възнаграждения на кметовете на селата Бистрица, Крайници, Самораново, Джерман, Яхиново и Червен брег. Досега тяхната заплата е била 1460 лева, определена с решение на ОбС -Дупница на 25 ноември 2022 година. Предлага се месечното възнаграждение на селските кметове да се увеличи със 160 лева и да стане 1620 лева.
Пояснено е, че към основните месечни възнаграждения ще бъдат начислявани допълнителни месечни възнаграждения за трудов стаж и професионален опит в размер на 1% за всяка прослужена година.
„От начислените възнаграждения се правят удръжки за сметка на осигурените лица за осигурителни вноски по Кодекса за социално осигуряване, Закона за здравно осигуряване, за данък съгласно Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и удръжки съгласно вътрешните правила за работна заплата в Община Дупница“, пояснява в своето предложение Първан Дангов.


Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общински съвет-Дупница, което е насрочено за 25 януари.
ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *