Пострадала от дупнишката пирамида: Искаме си братя Галеви (ВИДЕО)

„Когато няма държава, се намесват силовите групировки. Никой не ни е викал да ни обясни къда отиват парите ни. Казаха ни, че това е банка. Имаме договор за влог. Парите ни били вложени в хотел, а никой не ни е казал за това. В нашия град Дупница бяха известни братя Галеви. Хората смятат, че ако те бяха тук, това нямаше да се случи. Щом държавните институции не могат да се намесят, нека дойдат братя Галеви и да си влязат в ролята. Призоваваме ги“, каза пред „Нова телевизия“ пострадала от „Популярна каса“.

„Всички сме обидени, че казват: „За глупаци закон няма“, продължава жената.

Експерт коментира от студиото на „Здравей, България“, че след многото финансови пирамиди от десетилетия насам, хората би трябвало да са по-предпазливи и да внимават какво подписват. 

 
 

Оказва се, че потърпевшите са били излъгани, че дават парите си в банкова институция, коментира млада жена, чиито родители са вложили хиляди от продажбата на имот в „популярната каса“.

Междувременно стана ясно, че още трима съкооператори в „Дупнишка популярна каса“ са внесли жалби в Районна прокуратура – Дупница срещу управителя Георги Близнаков. До момента жалбите са 41, пише struma.bg.

Разследващите полицаи са поискали от Районна прокуратура да удължи срока за разследване с още месец.

Причината е, че не всички документи на жалбоподателите са окомплектовани, а и броят на разпитваните е голям и нямат физическа възможност в определния срок да се снемат всички обяснения. Районна прокуратура е разрешила удължаване на срока до 01.08.2016 г.

Над 500 вложители в „Дупнишка популярна каса“ изгоряха със стотици хиляди левове, подлъгани от високия лихвен процент – 14. В края на април финансовата институция хлопнала врати след фалит.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *