Автобусите с гръцките туристи с облекчен режим за паркиране в центъра на Петрич

Автобусите с гръцките туристи ще имат облекчен режим за паркиране в центъра на Петрич, това разпореди със заповед кметът Димитър Бръчков. Целта е да се привлекат южните съседи да посещават града, като се създадат удобни условия за престой на автобусите в близост до търговските обекти.

Предложението за това беше дадено на работна среща между кмета и представители на Асоциацията на малкия и среден бизнес в общината. Предприемачите тогава се оплакаха, че липсата на места за паркиране в центъра е основната причина гръцките шопинг туристи да не идват в Петрич.

Заповедта на кмета за новия режим на паркиране ще важи само за съботните дни в часовете от 08.00 до 14.00, гръцките автобуси ще могат да паркират безпроблемно на ул. „Цар Борис III”, в участъка от сградата на общината до кръстовището с ул. „Самуилова крепост”. Паркирането на други пътни превозни средства в този участък ще бъде ограничено.

От Общинска администрация напомнят, че от понеделник, 11.07.2016 г., петричани ще трябва да се съобразят и с влизането в сила на „синята зона” за паркиране в централна част. Общината отчита сериозен интерес на гражданите по отношение на месечните абонаменти.

Според приетата от ОбС тарифа месечният абонамент без избрано паркомясто е на цена 65 лева за лек автомобил, шестмесечният струва 300 лева, годишният 550 лева. Час престой на лек автомобил ще е 1 лв. с ДДС. Продължава и издаването на пропуски за живущи в обхвата на платената зона. 16 служители на общината ще следят за спазването на правилата за престой и паркиране в „синя зона”. Общо 650 са паркоместата, обособени в платената зона. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *