Москов: Хора от „голямото Добро утро” ползват линейките като таксита

Започва проверки по сигнала за търговия на пациенти между Спешния център и болници. Направена е нова организация на работа, като решението къде ще бъде закаран болният, ще взима шефът на смяната. Това заяви по Нова тв министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. По този начин ще бъдат изчистени всички съмнения за нередности. За първите шест месеца на годината има 70 000 повиквания, 20 000 души са били хоспитализирани. Около 7% са тези в частни лечебни заведения и по-малко от 600 пациенти са откарани не в най-близкото лечебно заведение.

В тези случаи става въпрос за хора от „голямото Добро утро”, които са използвали линейките като таксита. Тази практика обаче ще бъде прекратена. Спешната помощ не е такси, заяви Москов.

Циклотронът в Александровска болница е открит през октомври 2015 г. с разрешение за въвеждане в експлоатация, а това е процес и се прави постепенно. 

Циклотронът е малка ядрена централа, много сложна апаратура, при която въвеждането в експлоатация се прави стъпка по стъпка и мощността се вдига постепенно със строго съблюдаване на изискванията за безопасност, добави министърът. Той потвърди, че произвежданите от циклотрона изотопи ще бъдат 3 пъти по-евтини от внасяните досега. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *