Правят фалшиви сватби в Слънчев бряг

Да се ожениш не е майтап работа. Но ако не си готов за тази важна крачка в живота, можеш да пробваш брака само наужким. Звучи невероятно, но в Слънчев бряг тази „услуга“ се радва на голяма популярност. В курорта предлагат бутафорни сватби с венчавка и дори подписване на брачно свидетелство. Атракцията е на входа на дискотека „Айсберг“ и струва само 15 лева. Кандидат-младоженците получават сватбени одежди и пръстени, снимка за спомен и всичко останало, съобщава „Стандарт“. Но ако на сутринта се събудите и се питате чавка ли ви е изпила ума, та сте се оженили – спокойно – Менделсон е бил само шега, а брачното свидетелство е невалидно.
 
Двойките, които са решили да се венчаят наистина, могат да го направят на яхта в морето. Церемонията се предлага на Южния плаж, а лодката за влюбени може да се наеме от брега на „Какао бийч“ срещу 62 лв. за час. Срещу още толкова младоженците може да направят романтична разходка с файтон по улиците на Слънчев бряг. Обиколката с триколка пък е наполовина по-евтина.
 
Ако не сте романтично настроени, а търсите адреналин и силни усещания, за вас е сафарито с мощни джипове и АТВ. За 60 лева ще пробвате различни маршрути, които може и сами да изберете. За туристите със състезателен дух има и Картинг писта, на която могат да настъпят педала до дупка. Удоволствието да се докоснеш до „Формула 1“ струва 35 лв. за 10 минути и 55 лв. за 20 мин.
 
Сред най-достъпните спортове край морето е колоезденето. Велосипед се наема срещу 5 лв. за час и 20 лв. за цяло денонощие. Ако сте запалени по риболова, то няколко часа мятане на въдиците от рибарска лодка с осигурени такъми ще ви излезе 50 лв. За любителите на конната езда пък има хиподрум с фиксирана такса от 70 лв. за 1 час. В разгара на сезона няма курорт, в който да не се предлага подводно гмуркане. Начинаещите плащат 80 лева за първи курс, а за опитните гмуркачи цената е 60 лв.
 
Търсачите на силни усещания остават очаровани от екстремна подводна разходка с капсула, която се потопява под вода, а после с висока скорост се изстрелва в полет над вълните, след което отново се спуска в дълбините. Атракцията се казва „Подводна акула“ и струва 110 лв. за 10 минути.
 
Панорамна разходка със самолет над Южното Черноморие за един човек излиза 200 лв. за полет от 30 минути.
Само на крачка от Южния плаж е рогът на изобилието на водните атракциони. Разходка с банан, летене с ринг по вълните или парасейлинг за двама. Парашутът излита, теглен от моторница, а разходката из висините продължава 12 минути. На морския съд има и фотограф, който може да заснеме полета на туриста.
 
За скоростна разходка с джет туристите плащат 70 лв. за 15 минути. На Южния плаж може да се забавлявате още с флайборд, джетпак и джетоватор, но само ако търсите повече адреналин. Екстремните съоръжения изстрелват туристите като торпеда от морето и ги отнасят в птичи полет над вълните. Водните атракциони се задвижват от мощна струя вода, която действа вместо реактивен двигател. Маниаците политат на огромна височина над морeто, гмуркат се като делфини и правят водни салта. След това пак политат във въздуха. „Пилотирането“ продължава 20 минути и струва 30 лева.
 
На водната „летяща риба“ туристите се качват срещу 20 лева. Тя може да събере компания от трима души. Приключението продължава 15 минути, а за това време морското чудо прави няколко „излитания“ и „приземявания“. Преди старта всички получават инструкции, а скоростта, с която се движи съоръжението, е 20 мили в час.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *