ТАПА НА КУЛАТА! Стотици българи се изнасят към Гърция (ВИДЕО)

И тази сутрин пред най-големия граничен пункт с Гърция се извиха опашки от автомобили. В ранната сутрин стотици българи са се запътили към плажовете в южната ни съседка. Подобна е ситуацията почти всеки уикенд, съобщава Нова тв.

 „Основната причина е старта на активния летен туристически сезон в Гърция. Месеците юли и август са изключително натоварени, това продължава и до края на септември“, коментира пред Нова Атанас Георгиев, който работи на граничния пункт. 

През активния летен сезон през „Кулата“ преминават между 8 и 10 хиляди автомобила на денонощие и около 30-40 хиляди пътуващи. Граничарите напомнят,  ако сте с малки деца да не им забравите паспортите.

Ако пък детето пътува само с единия си родител, декларацията за съгласие от другия е задължтелна. „Препоръчително е да разполагат освен с оригинала, така и с готово ксерокопие, за да не се бавят на пункта до извършване на ксерокопиране“, подчерта Атанас Георгиев. 

На километър от Промахон пък ще ви трябват дребни заради  въведените преди дни тол такси Ако сте кола таксата е 2,4 евро.

loading... 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *