Убитата в Италия българка изплащала кредит за апартамент, близките й нямат пари да я погребат у нас

Непосилна сума трябва да платят роднините на 58-годишната българка гледачка, убита след опит за изнасилване от италиански пенсионер. Между 2500 и 3000 евро са нужни, за да бъде превозено тялото на Теменужка до България, съобщи БТВ.

„Разбрахме от интернет, решихме да звъним по посолства, по консулства”, разказа пред БТВ синът й Юлиан Илиев. Чак след запитването от страна на семейството получили официално потвърждение за съдбата на жената.

Тя заминала от Радомир за Италия след гурбет в Гърция – в южната ни съседка вече нямало работа, а семейството имало да връща кредит за апартамент. Първоначално била при възрастна жена, с която обаче не могли да се разберат – Теменужка не знаела езика. След това я преместили при Анджело Броньо.

За последно жената се чула с жената на Юлиан Виктория: „Беше доста притеснена. Нещото, което ми каза, е, че иска да се прибере, за да си потърси работа в Гърция, защото не била доволна”.

Според разследващите Броньо е опитал да изнасили българката, след това я убил с нож и инсценирал нападение преди да викне полицията.

„Обърнахме се към посолства, към МВнР – искам да приберем тялото, защото сумата, която ни поискаха, е непосилна: 2500-3000 евро за прибиране на тялото”, разказа Юлиан.

Семейството не приема варианта със служебно погребение в чуждата страна.

„Ако имахме тези пари, тя нямаше да е там”, каза Виктория.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *