Лекар в безизходица! Падна на колене на смъртния одър на дете, не успя да го спаси

Покъртителна история за лекар и едно умиращо детенце обиколи социалните мрежи. В Казан главният лекар на болницата паднал на колене от пълна безизходица край леглото на умиращо детенце. Той така и не могъл да постави точната диагноза и накрая момченцето издъхнало. Както съобщават местните медии той не могъл да разбере какво му има на детето и накрая решил, че не му остава нищо друго, освен да се моли, вместо да помага, пише блиц.
 
Детето било прието със симптоми на тежка алергия.
 
Медицинският персонал цял ден не могъл да определени точно какво му има на детето, докато то се влошавало все повече и повече. Лелята на умрялото момченце дори разказва, че му били антибиотици, независимо, че ги предупредила, че то има алергии.
 
„В реанимацията му сложиха катетър и му преливаха глюкоза. Предупреждавахме лекарите да не слагат антибиотици, защото има тежка алергия. Към този момент той вече не реагираше. Накрая му вляха и мляко, за да го захранят. Беше кошмарно, правеха му всякакви вливания, а той се влошаваше. Точно преди да умре, беше толкова подут, че тялото му стана двойно“, разказва с ужас лелята на детето, цитирана от местните медии.
 
Когато детенцето изпаднало в кома, главният лекар Егор Самохвалов паднал на колене и започнал да се моли за спасението на малкия си пациент, защото вече нищо не можел да направи за него. Момченцето така и не се съвзело от комата и издъхнало.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *