Първи думи на пострадалата в Мюнхен българка – на метри от куршумите в „Олимпия”

Нищо не съм видяла, тичах и паднах. Две жени ми помогнаха да се изправя. До болницата дойдохме със сестра ми пеша” заяви българката, ранена при атентата в Мюнхен, за Нова телевизия.

52-годишната жена е от Пазарджик и е била на гости на свои роднини. Тя отишла да пазарува в търговския център “Олимпия”, когато младият германец от ирански произход Али Давид започнал да стреля по хората. В последвалата суматоха българката побягнала, но паднала и си счупила ръката. Тя е настанена в болницата “Нусбаумклиник”, където е била посетена от генералния консул на България в Мюнхен Антоанета Бачева.

Риск за живота й няма, но в понеделник ще я оперират. Решила е да се върне в България, въпреки че у нас няма да намери работа. Смята обаче, че в родината животът й ще бъде по-спокоен.

Друга българка твърди, че Мюнхен по принцип е много спокоен град. Затова и никой не очаквал, че ще се случи такава трагедия. Според Ева обаче е имало стрелба и на друго място.

Вече е установено, че нападателят е действал сам и се е самоубил след атаката. Неговото име, според вестник „Билд”, е Али Давид Сонболи. Изданието дори разпространи снимка на 18-годишния германец от ирански произход. Той имал психически проблеми, лекувал е депресия.

Според немския вътрешен министър Томас де Мезиер семейството на Али е шиитско, но той вероятно е приел християнството преди нападението.

loading...


Министърът потвърди информацията, че убиецът е писал през фалшив Facebook профил, за да покани хора в заведението за бързо хранене, където открил огън, щом поканените от него пристигнали.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *