Продукти:
175 г крема сирене
250 г заквасена сметана
настъргана кора от 1/2 лимон
2 с. л. пудра захар зърна от черно и бяло грозде
сладко от малини (боровинки и/или горски плодове)
няколко бисквити Амарето
250 г заквасена сметана
настъргана кора от 1/2 лимон
2 с. л. пудра захар зърна от черно и бяло грозде
сладко от малини (боровинки и/или горски плодове)
няколко бисквити Амарето
Приготвяне:
loading...
Крема сиренето се разбива със сметаната, пудрата захар и лимоновата кора до пухкав крем. Сместа се поставя в хладилник да стегне за 60-90 минути. Гроздовите зърна се охлаждат във фризера за 15 минути. В чаши за сервиране се разпределят на пластове гроздовите зърна, охладеният крем, натрошените бисквити, сладкото по избор. Летният крем се държи в хладилник до поднасянето му.