Продукти:
3-4 тиквички
100 г кускус
гореща вода
зехтин
1 ч. л. песто от босилек
2 с. л. ситно нарязани сушени домати
1 скилидка чесън
1 с. л ситно нарязан магданоз
100 г кускус
гореща вода
зехтин
1 ч. л. песто от босилек
2 с. л. ситно нарязани сушени домати
1 скилидка чесън
1 с. л ситно нарязан магданоз
loading...
Приготвяне:
Тиквичките се измиват и разрязват на две по дължина (ако са кръгли, се отрязва капаче). Издълбават се с лъжица и се намазват отвън и отвътре с разбъркан зехтин със сол, черен пипер и песто от босилек. Кускусът се залива с гореща вода в пропорции, посочени на опаковката. Покрива се и се оставя да попие водата. Готовият кускус се полива със зехтин, подправя се със сол и черен пипер. Добавят се ситно нарязаните домати, чесън и магданоз. Всичко се разбърква и с тази смес се пълнят тиквичките. Нареждат се в огнеупорна тава, като на дъното се сипва малко вода. Фурната предварително се загрява на 200 С.
Пълнените тиквички се пекат 20-25 минути.