Продукти:
1 авокадо
125 г сирене моцарела
1 скилидка чесън
1/2 люта чушка
зелен лук
Заливка:
1 с. л. дижонска горчица
2 с. л. бял оцет
4 с. л. зехтин
2 с. л. ситно нарязан пресен босилек
сол и смлян черен пипер
Приготвяне:
loading...
Приготвя се заливката: Всички продукти за нея се изсипват в буркан. Завива се капачката и се разтърсва, до получаване еднородна смес.Ситно се нарязва чесънът, лютата чушка и зеленият лук. Моцарелата се нарязва на филийки и се маринова в част от заливката за 15 минути. Авокадото се обелва и се нарязва на тънки резени. В чиния се нареждат филийка Моцарела, резен авокадо и така докато не свършат.Отгоре се заливат със заливката и се поръсват с чесъна, лютата чушка и лука. Салата с авокадо и Моцарела може да се нареди върху листа от зелена салата.