Facebook и Google са “за” модернизирането на международните данъчни правила

Социалната мрежа Facebook приветства напредъка, постигнат в Г-7 по въпроса за минимална данъчна ставка, и приема, че за нея това може да означава плащане на повече данъци, при това на различни места. Това заяви днес директорът на компанията по международни въпроси Ник Клег, информира БТА.

“Фейсбук отдавна призовава за реформа на световните данъчни правила и приветстваме важния напредък, направен от Г-7. Днешното споразумение е значима първа стъпка към яснота за бизнеса и засилване на общественото доверие в световната данъчна система”, отбелязва Клег в Туитър.
“Искаме процесът на реформиране на международните данъчни правила да успее и признаваме, че това може да означава Фейсбук да плаща повече данъци, при това на различни места”, допълва той.

Технологичният гигант Google изрази подкрепата си за работата, свършена от Г-7 за модернизиране на световната данъчна система.

“Надяваме се, че страните ще продължат да работят заедно, за да осигурят скорошното финализиране на балансирано и трайно споразумение”, посочва говорител на компанията, след като министрите на финансите на Г-7 се договориха да се стремят към въвеждане на световен корпоративен данък от минимум 15 процента.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *