TikTok ще оспори пред съда указа на Тръмп

Китайското приложение за споделяне на видеоклипове TikTok, заплашено от забрана от президента на САЩ Доналд Тръмп, който го обвинява в шпионаж в полза на Пекин, обяви снощи, че планира да заведе дело срещу американското правителство, предаде Франс прес.

“За да гарантираме, че законът ще бъде спазен и нашето предприятие и нашите потребители ще бъдат третирани еднакво с останалите, нямаме избор, освен да оспорим указа (подписан от Тръмп) пред съда”, заявява в изявление за медиите китайската компания.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвинява от месеци платформата за обмяна на видеоклипове, собственост на ByteDance, в кражба на данни на американските потребители в полза на Пекин.

На 6 август той забрани всякакви транзакции между приложението и американски партньори, като се очаква указът му да влезе в сила 45 дни по-късно.

TikTok вече заплаши да оспорва указа пред съда и явно смята да изпълни заканата си през идните дни.

“Въпреки че не сме съгласни с обвиненията на американската администрация, от близо година опитваме да започнем дискусии, за да намерим решение”, уточнява компанията, като подчертава, че се е сблъскала с “липса на спазване на правните процедури”. Американската администрация “не обръща внимание на фактите и се опитва да се намеси в преговори между частни фирми”, добавя TikTok.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *