Необходими продукти:
- За тестото:
- 6 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. ванилия
- За сиропа:
- 2 ч.ч. захар
- 3 ч.ч. вода
- 1 ч.л. ванилия (по желание
Начин на приготвяне:
В дълбока купа се смесват яйцата (6 бр) и захарта (1 ч.ч.) и се разбиват, докато захарта се разтвори. След това се добавят предварително смесените и пресяти брашно (2 ч.ч.), ванилия (1/2 ч.л.) и бакпулвер (1/2 ч.л.). Сместа се разбива, докато стане хомогенна, след което се изсипва в намазана с масло и посипана с брашно правоъгълна тава. Пече си при 180 градуса до готовност.
През това време, докато реването се пече, се приготвя сиропът. За целта в тенджера се изсипват захарта (2 ч.ч.), водата (3 ч.ч.) и ванилията (1 ч.л.). Разбъркват се и се загряват на котлона. Щом сместа кипне и се сгъсти, сиропът е готов. С него се залива реването, като десертът е предварително нарязан на правоъгълни или квадратни парчета. Оставя се да се охлади напълно преди да се сервира.
