Класическо реване

Необходими продукти:

  • За тестото:
  • 6 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. ванилия
  • За сиропа:
  • 2 ч.ч. захар
  • 3 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. ванилия (по желание

Начин на приготвяне:

В дълбока купа се смесват яйцата (6 бр) и захарта (1 ч.ч.) и се разбиват, докато захарта се разтвори. След това се добавят предварително смесените и пресяти брашно (2 ч.ч.), ванилия (1/2 ч.л.) и бакпулвер (1/2 ч.л.). Сместа се разбива, докато стане хомогенна, след което се изсипва в намазана с масло и посипана с брашно правоъгълна тава. Пече си при 180 градуса до готовност.

През това време, докато реването се пече, се приготвя сиропът. За целта в тенджера се изсипват захарта (2 ч.ч.), водата (3 ч.ч.) и ванилията (1 ч.л.). Разбъркват се и се загряват на котлона. Щом сместа кипне и се сгъсти, сиропът е готов. С него се залива реването, като десертът е предварително нарязан на правоъгълни или квадратни парчета. Оставя се да се охлади напълно преди да се сервира.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *