Крем супа от печени зеленчуци

Необходими продукти:

  • моркови 3 броя
  • лук 2 глави
  • чесън 4 скилидки
  • сладки картофи / батати2 броя
  • бульон 600 мл
  • зехтин 3 супени лъжици
  • мащерка 6 стръка
  • розмарин 4 стръка
  • черен пипер 1/4 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Почиствате морковите, лука, сладките картофи и лука, нарязвате ги на едри парчета и ги изсипвате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене. Поръсвате ги с около 1/2 чаена лъжица сол, черния пипет и зехтина на тънка струйка, слагате и свежите розмарин и мащерка. Добавяте и 100 мл от бульона и слагате зеленчуците да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, докато омекнат.

След като зеленчуците са омекнали и добре изпечени ги изваждате от фурната. Леко препечените лук и чесън, както и моркови придават допълнително вкус и аромат на супата. Отстранявате подправките, изсипвате всички зеленчуци, заедно със соса в кухненски робот или блендер и блендирате до получаване на хомогенна смес.

Връщате блендираната супа на котлона, за да поври още 5 минути. Ако супата е прекалено гъста за вашия вкус може да добавите още бульон или малко вода. Крем супата от печени зеленчуци не е гладка като крем супата от картофи например. Сервирате крем супата от печени зеленчуци, като добавите няколко стръка пресни подправки.

    Подобни новини

    Остави коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *