Масленки

Необходими продукти

За да направите масленките, ще ви трябват следните съставки:

  • 200 г размекната свинска мас
  • 1 яйце
  • 150 г пудра захар
  • Около 400 г брашно
  • 4 прахчета ванилия
  • Допълнително пудра захар за овалване

Как да приготвите масленките?

  1. В голяма купа разбийте яйцето заедно с размекнатата мас и пудрата захар. Постепенно добавяйте брашното, като предварително го смесите с ванилията. Замесете тестото бързо, за да не се размекне твърде много мазнината.
  2. Разточете тестото на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на формички или нож изрежете различни фигури – кръгчета, квадратчета или правоъгълници. Ако предпочитате, можете да оформите малки топчета с ръце.
  3. Подредете сладките върху тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-12 минути, докато масленките станат леко златисти. Внимавайте да не ги препечете – те трябва да останат нежни.
  4. Още докато са топли, оваляйте масленките в пудра захар. Това ще им придаде допълнителна сладост и класически завършек.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *