Топ теми

Рибена чорба

Необходими продукти:

  • риба 500 грама
  • моркови 2 броя
  • целина 1/2 глава
  • картофи 2 броя
  • лук 1 глава
  • девесил 1/2 връзка
  • черен пипер 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Може да ползвате различни по вид риба. Имайте предвид, че ако ползвате само глави и опашки е добре те да бъдат така отрязани, че да е останало и от месето на рибата. В голяма тенджера слагате рибата, добавяте 1 чаена лъжица сол и заливате с вода, така че водата напълно да покрива рибата. Варите до пълно сваряване на рибата, след което я изваждате с решетъчна лъжица от бульона, а самият бульон прецеждате през ситна цедка. След като рибата изстине старателно я почистете от костите.

Докато рибата ври измийте и почистете морковите, картофите и целината и ги нарежете на дребни кубчета. Почистете лука и го нарежете на много ситно. Добавете всички зеленчуци към прецедения бульон и върнете тенджерата на котлона.

След като зеленчуците поврат около десет минути и са полусварени добавете почистената риба и ситно нарязания девисил и черния пипер и оставете да поври още около десет минути.

    Подобни новини

    Остави коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *